AVİOTİCKET.COM KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI VE İŞLENMESİ HAKKINDA AYDINLATMA METNİ

 

İşbu Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni'nin (Aydınlatma) amacı, Goldenheal Turizm Ticaret Limited Şirketi (GOLDENHEAL) tarafından yönetilmekte olan www.avioticket.com adresinde yer alan internet sitesinin, (AVİOTİCKET) kullanımı sırasında elde edilen ve/veya üçüncü kişilerden alınan kişisel verilerin kullanımına ilişkin olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun'un (KVKK) 10. maddesi ile getirilen aydınlatma yükümlülüğünün yerine getirilmesidir. Ayrıca Kullanıcılar'ın AVİOTİCKET 'nın kullanımı ile ilgili olarak GOLDENHEAL tarafından toplanan veya Kullanıcıların pozitif hareketleri ile kendilerinin AVİOTİCKET a girdikleri kişisel verilerin toplanma şekilleri, işlenme amaçları, hukuki nedenleri ve hakları konularında şeffaf bir şekilde Kullanıcıları Aydınlatmaktır.

Uçak bileti rezervasyonu ve satışı hizmeti sunan AVİOTİCKET, çeşitli havayolu şirketlerinin acentesi olarak çalışmaktadır. Bu faaliyet içerisinde işbu Aydınlatma metninde belirtildiği şekilde kişisel veriler AVİOTİCKET ın fonksiyonlarının kullanılabilmesinin gereği olarak işlenebilmektedir.

2016 ve 2017 yılında "En İyi Turizm ve Seyahat Sitesi" Altın Örümcek Ödülünü alan bir platform olan AVİOTİCKET, kişisel verilerin hukuka uygun olarak toplanması, saklanması ve paylaşılmasını sağlamak ve gizliliğini korumak amacıyla mümkün olan en üst seviyede güvenlik tedbirlerini almaktadır. Bu amacını gerçekleştirebilmek için Kullanıcıların kişisel verileri aşağıda detayları açıklanan kapsam ve koşullarda işlenmektedir.

GOLDENHEAL, işbu Aydınlatma hükümlerini dilediği zaman AVİOTİCKET üzerinden yayımlamak suretiyle güncelleyebilir ve değiştirebilir. GOLDENHEAL 'nın yaptığı güncelleme ve değişiklikler AVİOTİCKET 'da yayınlandığı tarihten itibaren geçerli olacaktır.

A. Veri Sorumlusu

KVKK uyarınca, kişisel verileriniz; veri sorumlusu olarak GOLDENHEAL tarafından aşağıda açıklanan kapsamda toplanacak ve işlenebilecektir.

B. Toplanan Kişisel Veriler

GOLDENHEAL, aşağıda belirtilen metodlarla Kullanıcılar'dan çeşitli statik (sabit) ve dinamik (değişken) veriler toplamaktadır. GOLDENHEAL 'nın topladığı veriler, Kullanıcıların kullandığı hizmetlere ve özelliklere bağlıdır.

Bu başlık altında, GOLDENHEAL tarafından sunulan Hizmetler kapsamında işlenen ve KVKK uyarınca kişisel veri sayılan verilerin hangileri olduğu aşağıda gruplar halinde sıralanmıştır. Aksi açıkça belirtilmedikçe, Aydınlatma Metni'nde belirtilen hüküm ve koşullar kapsamında "kişisel veri" ve "özel nitelikli kişisel veri" ifadeleri aşağıda yer alan bilgileri içermektedir:

AVİOTİCKET.COM GİZLİLİK POLİTİKASI

 

GOLDENHEAL TURİZM TİC. LTD. ŞTİ.  (Bundan böyle "avioticket.com" olarak anılacaktır.), kullanıcı ve üye bilgilerinin gizliliğine ve güvenliğine önem göstermekte ve gerekli tedbirleri almak için elinden gelen gayreti göstermektir. İşbu Gizlilik Politikası, avioticket.com  ile yaptığınız alışverişlerde vermiş olduğunuz kişisel bilgilerinizin güvenlik ve gizliliğine ilişkin politikaları ve uygulamaları açıklamaktadır. avioticket.com kullanarak, gizliliğe ilişkin yükümlülükleri peşinen kabul beyan ve taahhüt etmektesiniz. Ayrıca, avioticket.com un kişisel bilgilerinizin işbu Gizlilik Politikası'nda belirtilen şekilde avioticket.com, Servis Sağlayıcı ve Hizmet Sağlayıcı firmalar tarafından toplanmasını ve kullanılmasını kabul etmiş bulunmaktasınız.

Kullanıcı/Üye'ye ait kişisel bilgiler, ad-soyad, adres, telefon numarası, e-posta adresi ve kullanıcıyı tanımlamaya yönelik her türlü bilgiyi içermektedir. avioticket.com tarafından talep edilen bilgiler veya kullanıcı tarafından sağlanan bilgiler veya Web Sitesi üzerinden yapılan işlemlerle ilgili bilgiler, avioticket.com ve işbirliği içinde olduğu kişiler tarafından kullanıcının kimliği ifşa edilmeden çeşitli istatistiksel değerlendirmeler, veri tabanı oluşturma, kişiye özel paket / teklifler sunma ve pazar araştırmalarında kullanılabilir.

İşbu gizlilik politikasında aksi belirtilmedikçe kişisel bilgilerden herhangi birini avioticket.com 'un işbirliği içinde olmadığı şirketlere ve üçüncü kişilere açıklamayacaktır. Aşağıda belirtilen durumlarda avioticket.com, işbu gizlilik politikası ve şartları hükümleri dışına çıkarak kullanıcılara ve/veya üyelerine ait bilgileri üçüncü kişilere açıklayabilir.

Bu durumlar;

Yasalara veya bize tebliğ edilen yasal işlemlere uyma zorunluluğu

avioticket.com çalışanları, müşterileri veya kamunun haklarını, mülkünü veya güvenliğini koruma

Yetkili idari ve adli otorite tarafından usulüne göre yürütülen bir araştırma veya soruşturmanın yürütümü amacıyla kullanıcılarla ilgili bilgi talep edilmesinin ve

Kullanıcıların hakları veya güvenliklerini korumak için bilgi verilmesinin gerekli olduğu hallerdir.

avioticket.com, kişisel bilgileri kesinlikle gizli tutmayı, bunu bir sır saklama yükümlülüğü olarak addetmeyi, gizliliğin sağlanması ve sürdürülmesi, gizli bilginin tamamının veya herhangi bir kısmının kamu alanına girmesini veya yetkisiz kullanımını veya üçüncü bir kişiye ifşasını önlemek için gerekli tedbirleri almayı ve gerekli özeni göstermeyi taahhüt etmektedir. avioticket.com 'un gerekli bilgi güvenliği önlemlerini almasına karşın Web Sitesine ve sisteme yapılan saldırılar sonucunda gizli bilgilerin zarar görmesi veya üçüncü kişilerin eline geçmesi durumunda, avioticket.com 'un herhangi bir sorumluluğu olmayacaktır.

Web Sitesi'ni kullanarak site aracılığı ile edinilebilen kişisel bilgilerinizi avioticket.com, Servis Sağlayıcı ve ona bağlı şirketlerin, ortak ve acentaların sağlamış olduğu diğer ürünler veya hizmetler hakkında sizi bilgilendirmek ya da mevcut ürünlerimiz, hizmetlerimizin satışı ve kampanya duyurularımızı iletmek amacıyla kullanabiliriz.

Kullanıcılar, gönderilen bülten, ürünler hakkında bilgi veren e-postaların kendilerine ulaşmasını e-postanın alt kısmında açıklandığı üzere, belirtilen linke tıklayarak engelleyebilirler.

Alışveriş sırasında kullanılan Kredi kartı bilgileriniz ise siteden bağımsız olarak şu anda mevcut en güvenli kredi kartı ödeme sistemi olan 3D Secure sistemiyle şifrelenip bankalara ulaşır. Bu bilgiler direkt olarak bankaların sunucularından geçtiği için bankalar haricinde ne bizim ne de üçüncü kişiler tarafından hiçbir şekilde görüntülenemez, saklanamaz ve depolanamaz. Dilerseniz bir sonraki satın alma işlemlerini kolaylaştırmak için Web Sitesi üzerinden PCI DSS sertifikalı kurumların sunduğu güvenli altyapı aracılığıyla banka / kredi kartı bilgilerinizin saklanmasını sağlayabilirsiniz. PCI DSS sertifikasına sahip ve BDDK tarafından lisanslanan Kart Saklama Hizmetleri altyapısıyla, banka / kredi kartlarında bulunan bilgiler, Kimlik Doğrulama (Authentication) ve Yetki (Authorization) adımlarını kolaylaştırarak, banka / kredi kart sahiplerine güvenli ve kolay bir ödeme aracı kullanma imkanı sağlamaktadır.

avioticket.com 'un size en iyi şekilde hizmet sunabilmesi için, isim, soy-isim, kimlik belge numarası, adres gibi bilgileri içeren ancak bunlarla sınırlı olmayan, talep edilen ürün ya da hizmetimize göre değişebilen bir takım kişisel bilgilerinizi vermeniz zorunludur.

Bu bilgiler; kimlik doğrulama ve kayıt oluşturulması, rezervasyon ve satış işlemlerinin gerçekleştirilmesi ve bazı istatistiklerin yapılması amacı ile kullanılacaktır ve iletme esnasında şifrelenerek ‘'Secure Sockets Layer'' (SSL) teknolojisi ile korunacaktır. SSL'den faydalanabilmek için tarayıcınızın SSL'i destekliyor olması ve SSL seçeneğinizin aktif hale getirilmiş olması gerekmektedir. Veri, elimize ulaştıktan sonra da bizim için her zaman esas olan sıkı güvenlik ve gizlilik standartlarında korunmaktadır. Girmiş olduğunuz veriler, işlemleriniz ve hukuki gereklilikler süresince tarafımızca saklanmaktadır.

avioticket.com, kullanıcılar ve kullanıcıların Web Sitesi'ni kullanımı hakkındaki bilgileri teknik bir iletişim dosyasını (Çerez-Cookie) kullanarak elde edebilir. Bahsi geçen teknik iletişim dosyaları, ana bellekte saklanmak üzere bir web sitesinin, kullanıcının tarayıcısına (browser) gönderdiği küçük metin dosyalarıdır. Teknik iletişim dosyası, ana bellekten veya epostasından veri veya başkaca herhangi bir kişisel bilgi almak için tasarlanmamıştır. Tarayıcıların pek çoğu başta teknik iletişim dosyasını kabul eder biçimde tasarlanmıştır, ancak kullanıcılar dilerse teknik iletişim dosyasının gelmemesi veya teknik iletişim dosyasının gönderildiğinde ikaz verilmesini sağlayacak biçimde ayarları değiştirebilirler.

Sistemle ilgili sorunların tanımlanması ve Web Sitesi'nde çıkabilecek sorunların ivedilikle giderilebilmesi için avioticket.com, gerektiğinde kullanıcıların IP adresini tespit etmekte ve bunu kullanmaktadır. IP adresleri, kullanıcıları genel bir şekilde tanımlamak ve kapsamlı demografik bilgi toplamak amacıyla da kullanılabilir.

avioticket.com, işbu Gizlilik Politikası'nı güncellemek suretiyle her an değiştirebileceğinden; Kullanıcı ve üyelerin güncel şartları kontrol etmek için bu sayfayı belli aralıklarla ziyaret etmesi gerekmektedir.

İşbu Gizlilik Politikası, avioticket.com  Kullanım Şartları ile birlikte bir bütündür, birlikte yorumlanmalıdır.

Her türlü sorunuz için; info@avioticket.com adresinden veya 0850   no'lu çağrı merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.

Kimlik ve İletişim Bilgileri

Ad, soyadı, cep telefonu, ev telefonu, iş telefonu, adresi, e-posta adresi, fatura bilgileri, TC kimlik numarası (ulusal kimlik numarası), kimlik fotokopisi ve benzer diğer belgeler.

Kimlik Doğrulama Bilgileri

Kullanıcıların üyelik bilgileri, kimliği doğrulamak için ve hesaba erişimi sağlamak için kullanılan parolaları, Üyelik tipi, Sosyal medya hesapları, kontak bilgileri, parola ipuçları, Kullanıcı numaraları.

Demografik Veriler

Doğum tarihi, yaş, cinsiyet, medeni hali, ilgi alanları, yolculukları, tercih edilen dil verileri.

Kullanım Verileri ve Sık Kullanılanlar

Çeşitli yazılım ve teknolojik araçlar vasıtasıyla cihazlarınızdan toplanan veriler dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere GOLDENHEAL veya Çağrı Merkezlerini arama nedenleriniz, rezervasyon kodları, ses kayıtları, uçak bileti destinasyon arama bilgileriniz, AVİOTİCKET  'nın kullanıldığı tarih ve saat verileri, AVİOTİCKET üzerinden bakılan uçak biletleri, tarihleri, saatleri, iniş kalkış yerleri, banner yönlendirme gibi modülleri üzerinden kullanıcıların ilgili ürüne yönlenebilmeleri ve ürün tedarikçisi firmaların kullanıcı ile iletişime geçmesi için ilgili reklam veya bannerda belirtilen veriler, filtreleme, sıralama, önceliklendirme seçenekleri, AVİOTİCKET 'ya son giriş tarihi, üyelik tipi, toplanan puanlar, ziyaret edilen internet siteleri, görüntülenen sayfa sayısı, ziyaret süresi, girilen arama terimleri, ziyaret edilen uçuşların bilgileri, hizmet kullanımı sırasında oluşan hatalar ve benzeri sorunlar.

Konum Verileri

Kullanıcıların hassas veya yaklaşık konumları ile ilgili verileri kapsar. GPS verisi ile IP ve port adreslerinden çıkarılan konum verisi, kullanıcı GOLDENHEAL 'nın mobil uygulamalarını kullanırken, Kullanıcının onay vermesi halinde mobil cihazındaki konum verisi kullanılabilir.

Çerez Verileri

Tarayıcı bilgileri, IP ve port verileri, tarayıcı hareketleri, tarayıcı seçim bilgileri ve cookies (çerezler) yolu ile edinilebilecek bilumum veri.

Ödeme Verileri

Kredi kartı verileri, fatura ve ödeme bilgileri (adı, soyadı, fatura adresi, TC kimlik numarası, vergi kimlik numarası), üyeye gönderilen faturalar ve üyelerden alınan ödemelere ait dekont örnekleri, ödeme numarası, fatura numarası, fatura tutarı, fatura kesim tarihi gibi veriler.

Anket Cevapları

GOLDENHEAL tarafından AVİOTİCKET dahilinde düzenlenen periyodik anketlere verilen cevaplar ile GOLDENHEAL 'nın işbirliği yaptığı gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılan anketlere verilen cevaplar.

Seyahat Verileri

Uçuş bilgisi aramaları, ilgilenilen destinasyon verileri, rezervasyon bilgileri, seyahat tarih, saat bilgileri, yemek tercihleri, uçuş sigortası verileri, rötar ve bilet kullanım verileri, Engel ve hastalık verileri, bagaj verileri, tercih edilen havayolu verileri.

Kişisel Veriler Nerede Depolanır ve İşlenir?

Elde ettiğimiz kişisel verileriniz yurtiçinde veya yurtdışında GOLDENHEAL 'nın ya da bağlı kuruluşlarının, alt kuruluşlarının veya işbirliği içinde bulunduğu hizmet servis sağlayıcılarının tesisi bulunan başka bir ülkede depolanabilir ve işbu Aydınlatma Metni'ndeki amaçlar doğrultusunda ve bu amaçlarla orantılı olarak işlenebilir.

İşbu Aydınlatma metni kapsamında toplanan kişisel verileriniz burada yer alan hükümlere ve verilerin depolandığı ve işlendiği ülkede yürürlükte olan mevzuat kapsamında ve öngörülen güvenlik önlemleri dâhilinde işlenecektir.

C. Kişisel Verilerin Hangi Amaçla İşleneceği

Aydınlatma metni ile Kullanım Koşulları Sözleşmesi'nde yer alan amaçlar doğrultusunda kişisel verileriniz, 6698 Sayılı KVKK ile düzenlenen İlkeler ve İşleme Şartları uyarınca ve aşağıda detayları belirtilen amaçlar dairesinde işlenecektir:

Kimlik ve İletişim Bilgileri

Başta hizmet sözleşmesi gereği olmak üzere, şirket içi değerlendirme, iletişim, Kullanıcı kayıt, potansiyel müşteri bilgisi elde etmek, satış sonrası süreçlerin geliştirilmesi, iş geliştirme, tahsilat, müşteri portföy yönetimi, promosyon, analiz, şikayet yönetimi, müşteri memnuniyeti süreçlerini yönetmek, pazarlama, reklam, araştırma, faturalandırma, etkinlik bilgilendirmesi, operasyonel faaliyetlerin yürütülmesi, hizmet kalitesinin ölçülmesi, geliştirilmesi, denetim, kontrol, optimizasyon, müşteri doğrulama, pazarlama, satış, reklam, satış sonrası hizmetleri, dolandırıcılığın tespiti ve önlenmesi;

Kimlik Doğrulama Bilgileri

Kullanıcı kayıt, sorun/hata bildirimi, kontrol, operasyonel faaliyetlerin geliştirilmesi, yürütülmesi, satış sonrası süreçlerin geliştirilmesi, iş geliştirme, tahsilat, şirket içi değerlendirme, müşteri portföy yönetimi, hizmet kalitesinin ölçülmesi, iletişim, optimizasyon, denetim, risk yönetimi, denetim, müşteri doğrulama, dolandırıcılığın tespiti ve önlenmesi;

Demografik Veriler

Promosyon, şirket içi değerlendirme, analiz, iletişim, satış sonrası süreçlerin geliştirilmesi, iş geliştirme, tahsilat, kullanım verileri ve ilgi alanları, sık kullanılanlar, pazarlama, satış, reklam, denetim ve kontrol, risk yönetimi, satış sonrası süreçlerin geliştirilmesi, iş geliştirme, tahsilat, şirket içi değerlendirme, müşteri portföy yönetimi, satış sonrası hizmetler, hizmet kalitesinin ölçülmesi, geliştirilmesi, iletişim, şikayet yönetimi süreçlerini yürütmek, operasyonel faaliyetlerin yürütülmesi ve geliştirilmesi, kayıt, sorun/hata bildirimi;

Kullanım Verileri ve Sık Kullanılanlar

Kullanıcı kayıt, sorun/hata bildirimi, kontrol, operasyonel faaliyetlerin yürütülmesi ve geliştirilmesi, satış sonrası hizmetler ve satış sonrası süreçlerin geliştirilmesi, iş geliştirme, tahsilat, şirket içi değerlendirme, online davranışsal reklamcılık ve pazarlama, müşteri portföy yönetimi, hizmet kalitesinin ölçülmesi ve geliştirilmesi, iletişim, optimizasyon, denetim, risk yönetimi ve kontrol, promosyon, analiz, ilgi alanları belirleme, skorlama, profilleme, pazarlama, satış, reklam, iletişim, şikayet yönetimi süreçlerini yürütmek, kayıt, sorun/hata bildirimi;

Konum Verileri

Konuma bağlı veya konumla ilişkili AVİOTİCKET  fonksiyonlarının kullandırılması, denetim ve kontrol, risk yönetimi;

Çerez Verileri

Kontrol, operasyonel faaliyetlerin yürütülmesi ve geliştirilmesi, satış sonrası hizmetler ve satış sonrası süreçlerin geliştirilmesi, iş geliştirme, tahsilat, şirket içi değerlendirme, online davranışsal reklamcılık ve pazarlama, müşteri portföy yönetimi, hizmet kalitesinin ölçülmesi ve geliştirilmesi, iletişim, optimizasyon, denetim, risk yönetimi ve kontrol, promosyon, analiz, ilgi alanları belirleme, skorlama, profilleme, pazarlama, satış, reklam, iletişim, şikayet yönetimi süreçlerini yürütmek, kayıt, sorun/hata bildirimi;

Ödeme Verileri

Faturalandırma sürecini yönetmek, muhasebe, satış sonrası süreçlerin geliştirilmesi, iş geliştirme, tahsilat, şirket içi değerlendirme, skorlama, profilleme, müşteri portföy yönetimi, satış sonrası hizmetler, iletişim, pazarlama, denetim, kontrol, ödeme hizmet sağlayıcıları ile yürütülen süreçler;

Anket Cevapları

GOLDENHEAL tarafından AVİOTİCKET dahilinde düzenlenen periyodik anketlere cevap veren kullanıcılardan talep edilen bilgiler, GOLDENHEAL ile AVİOTİCKET fonksiyonlarının kullandırılması ve bu fonksiyonların GOLDENHEAL tarafından yerine getirilebilmesi için işbirliği yaptığı gerçek ve/veya tüzel kişiler ile AVİOTİCKET 'ın kullanım amaçlarına uygun olarak yukarıda belirtilen tüm işleme faaliyetleri kapsamında işbirliği yaptığı üçüncü gerçek ve tüzel kişiler tarafından bu kullanıcılara doğrudan pazarlama yapma, istatistikî analiz yapma, süreçlerini iyileştirme ve veri tabanı oluşturma;

Seyahat Verileri

Sözleşmenin kurulması ve ifası, operasyonel faaliyetlerin yürütülmesi ve geliştirilmesi, satış sonrası hizmetler ve satış sonrası süreçlerin geliştirilmesi, iş geliştirme, tahsilat, şirket içi değerlendirme, online davranışsal reklamcılık ve pazarlama, müşteri portföy yönetimi, hizmet kalitesinin ölçülmesi ve geliştirilmesi, iletişim, optimizasyon, denetim, risk yönetimi ve kontrol, promosyon, analiz, ilgi alanları belirleme, skorlama, profilleme, pazarlama, satış, reklam, iletişim, şikayet yönetimi süreçlerini yürütmek, kayıt, sorun/hata bildirimi

GOLDENHEAL ile iş ilişkisi içerisinde olan üçüncü gerçek veya tüzel kişiler ile yapılan sözleşmeler veya yürütülen faaliyetler ile yasal düzenlemelerden doğan yükümlülükler çerçevesinde hukuki ve ticari yükümlülüklerin gerçekleştirilmesi için GOLDENHEAL tarafından iş ortağı/müşteri/tedarikçiler ile yapılan sözleşmelerden kaynaklanan yükümlülükleri ifa etme, hak tesis etme, hakları koruma, ticari ve hukuki değerlendirme süreçlerini yürütme, hukuki ve ticari risk analizleri yapma, hukuki uyum sürecini yürütme, mali işleri yürütme, yasal gereklilikleri yerine getirme, yetkili kurum, kuruluş ve mercilerin kararlarını yerine getirme, taleplerini cevaplama, amaçlarıyla 6698 sayılı Kanun'un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde işlenecektir.

Kişisel Verileri Saklama Süresi

GOLDENHEAL, elde ettiği kişisel verileri, Kullanıcılar'a Hizmet'ten en iyi şekilde faydalanabilmeleri için işbu Aydınlatma metni ile Kullanım Koşulları Sözleşmesi'nde belirtilen şartlar çerçevesinde ve Kullanım Koşulları Sözleşmesi'nin mahiyetinden kaynaklanan yükümlülükleri yerine getirebilmesi adına işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edecektir.

Buna ek olarak, GOLDENHEAL, Kullanım Koşulları Sözleşmesi'nden doğabilecek herhangi bir uyuşmazlık durumunda, uyuşmazlık kapsamında idari veya yargı süreçlerinin yürütülebilmesi amacıyla sınırlı olmak üzere ve ilgili mevzuat uyarınca belirlenen zamanaşımı süreleri boyunca kişisel verileri saklayabilecektir.

D. İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

GOLDENHEAL, Kullanıcıya ait kişisel verileri ve bu kişisel verileri kullanılarak elde ettiği yeni verileri veya Kullanıcıların kendilerinin pozitif hareketleriyle AVİOTİCKET 'a girdikleri kişisel bilgileri başta Üyelik Sözleşmesi gereklerini ve Hizmetler'i ifa etmek, Kullanıcı deneyimini geliştirmek (iyileştirme ve kişiselleştirme dahil), Kullanıcıların güvenliğini sağlamak, dolandırıcılığı tespit etmek ve önlemek, Hizmet'leri geliştirmek, operasyonel değerlendirme araştırması yapmak, hataları gidermek, Kullanıcı kimliklerini doğrulamak, sistem performansını geliştirmek olmak üzere yukarıda işleme amaçları kısmında belirtilen amaçlardan herhangi birini gerçekleştirebilmek için dış kaynak hizmet sağlayıcılar, havayolu firmaları, havalimanı idareleri, ulusal ve uluslararası havayolu düzenleme ve denetleme kuruluşları, havayolu koordinasyon organizasyonları, hukuk büroları, araştırma şirketleri, çağrı merkezleri, şikayet yönetimi ve güvenliğin sağlanmasına ilişkin yazılım şirketleri, ajanslar, danışmanlık şirketleri, basım sektöründe yer alan şirketler, bankalar, sosyal medya mecraları dahil üçüncü gerçek ve/veya tüzel kişiler ile ve yasal zorunluluklar kapsamında yetkili kurum, kuruluş, merci, idari ve yargı organları ile paylaşabilecektir.

Ayrıca, Kullanıcının Ad ve İletişim Bilgileri, ödeme aşamasında onaylayacağı ödeme kuruluşu çerçeve sözleşmesi uyarınca ve 9 Ocak 2008 tarihli ve 26751 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelik" uyarınca kimlik doğrulaması gerçekleştirilmesi amacıyla ödeme kuruluşlarıyla paylaşılabilecektir.

Cihazınıza yerleştirilen çerezler aracılığıyla elde edilen kişisel verileriniz üçüncü kişiler ile işbu Aydınlatma Metni'nde belirtilen kapsam ve amaçlarla paylaşılabilecektir.

GOLDENHEAL kişisel verileri yukarıda belirtilen kategoriler ve amaçlar dahilinde bu amaçlarla sınırlı ve orantılı olmak üzere yurt içinde üçüncü kişilere aktarabileceği gibi yurt dışına da aktarabilecektir.

E. Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

GOLDENHEAL, daha nitelikli çalışmak ve size en iyi deneyimi sunmak için kişisel verilerinizi toplamaktadır. Verileriniz, aşağıdaki yöntemler kullanılarak toplanmaktadır:

Doğrudan GOLDENHEAL 'e Vermiş Olduğunuz Veriler:

Hizmet'in ifası için ve AVİOTİCKET ın kullanımı öncesinde veya sırasında, GOLDENHEAL 'ya Kullanıcıların kendi inisiyatifleri doğrultusunda verdikleri kişisel verileri ifade eder. Bu kişisel veriler, doğrudan Kullanıcılar tarafından GOLDENHEAL 'ya pozitif hareketleri neticesinde verilen tüm kişisel verileri kapsar. Örneğin, ad-soyad, iletişim bilgileri, kimlik bilgileri, uçak bileti rezervasyon-satış bilgileri, fatura bilgileri, demografik veriler bu tür verilere girmektedir.

Platformumuzu Kullandığınız Zaman Elde Ettiğimiz Veriler:

GOLDENHEAL 'nın sunduğu hizmet sırasında, belirli yazılım ya da teknolojik araçlar vasıtasıyla alınan Kullanıcıların kullanım alışkanlıklarına ilişkin kişisel verileri kapsamaktadır. Örneğin, konum verileri ve tercih edilen destinasyonlar ile birlikte ilgi alanları ve kullanım verileri bu tür verilere girmektedir.

GOLDENHEAL, online davranışsal reklamcılık ve pazarlama yapılabilmesi amacıyla siteye gelen kullanıcının üye olmasalar dahi sitedeki davranışlarını tarayıcıda bulunan bir cookie (çerez) ile ilişkilendirme ve görüntülenen sayfa sayısı, ziyaret süresi ve hedef tamamlama sayısı gibi metrikleri temel alan yeniden pazarlama listeleri tanımlama işlemleri yapabilir.

Bu yöntemlerle toplanan kişisel verileriniz 6698 sayılı Kanun'un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında bu Aydınlatma Metni'nde belirtilen amaçlarla işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

Kişisel verileri toplamanın hukuki dayanakları;

  • Üyelik Sözleşmesi, Kullanım Koşulları ve bunlara dayalı olarak sözleşmenin ifası, hakkın tesisi ve korunması
  • Elektronik ticaret faaliyetlerini, maliyeye ve vergiye ait hususları, tüketicinin korunmasını ve sair konuları düzenleyen yasal düzenlemeler
  • GOLDENHEAL 'nın AVİOTİCKET ile ilgili faaliyetlerinde özellikle dolandırıcılığı engellemek başta olmak üzere hizmetleri yürütebilmesi için gerekli olan verileri toplamasındaki meşru menfaatine dayanmaktadır.

F. Veri Güvenliğine İlişkin Önlemlerimiz ve Taahhütlerimiz

GOLDENHEAL, kişisel verileri güvenli bir şekilde korumayı taahhüt eder. Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini ve erişilmesini engellemek ve kişisel verilerin muhafazasını sağlamak amacıyla uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik teknik ve idari tedbirleri çeşitli yöntemler ve güvenlik teknolojileri kullanarak gerçekleştirilmektedir.

GOLDENHEAL, elde ettiği kişisel verileri bu işbu Aydınlatma Metni ve 6698 Sayılı KVKK hükümlerine aykırı olarak başkasına açıklamayacaktır ve işleme amacı dışında kullanmayacaktır. GOLDENHEAL, işbu Aydınlatma Metni uyarınca dış kaynak hizmet sağlayıcılarla Kullanıcılar'a ait kişisel verilerin paylaşılması durumunda, söz konusu dış kaynak tedarikçilerinin de işbu madde altında yer alan taahhütlere riayet etmeleri için gerekli uyarı ve denetim faaliyetlerini icra edeceğini beyan eder.

AVİOTİCKET üzerinden başka uygulamalara link verilmesi halinde GOLDENHEAL, link verilen uygulamaların gizlilik politikaları ve içeriklerine yönelik herhangi bir sorumluluk taşımamaktadır.

Kullanıcı, işbu Aydınlatmaya konu bilgilerinin tam, doğru ve güncel olduğunu, bu bilgilerde herhangi bir değişiklik olması halinde bunları derhal https://www.avioticket.com/kullanici/profil adresinden güncelleyeceğini taahhüt eder. Kullanıcı'nın güncel bilgileri sağlamamış olması halinde GOLDENHEAL 'nın herhangi bir sorumluluğu olmayacaktır.

G. Kişisel Veri Sahibi'nin 6698 sayılı Kanun'un 11. maddesinde Sayılan Hakları

Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi aşağıda düzenlenen yöntemlerle GOLDENHEAL 'ya iletmeniz durumunda GOLDENHEAL talebin niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Verilecek cevapta on sayfaya kadar ücret alınmayacaktır. On sayfanın üzerindeki her sayfa için 1 Türk Lirası işlem ücreti alınacaktır. Başvuruya cevabın CD, flash bellek gibi bir kayıt ortamında verilmesi halinde GOLDENHEAL tarafından talep edilebilecek ücret kayıt ortamının maliyetini geçmeyecektir.

Bu kapsamda kişisel veri sahipleri;

  • Kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • 6698 sayılı Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanma ile ilgili talebinizi, Türkçe olarak; veri sorumlusu sıfatıyla GOLDENHEAL TURİZM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİNE Altınkum mah. Atatürk Bulvarı No: 117-A1 Antalya Konyaaltı " adresine kimliğinizi tespit edici belgeler ile elden iletebilir, noter kanalıyla, @hs03.kep.tr adresine kayıtlı elektronik posta olarak veya Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından belirlenen diğer yöntemler ile iletebilirsiniz.

GOLDENHEAL ın cevap vermeden önce kimliğinizi doğrulama hakkı saklıdır.

Başvurunuzda;

  • Adınızın, soyadınızın ve başvuru yazılı ise imzanızın,
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için T.C. kimlik numaranızın, yabancı iseniz uyruğunuzun, pasaport numaranızın veya varsa kimlik numaranızın,
  • Tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresinizin,
  • Varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon ve faks numaranızın,
  • Talep konunuzun,

bulunması zorunlu olup varsa konuya ilişkin bilgi ve belgelerin de başvuruya eklenmesi gerekmektedir.

Call Center